(On)vrede: Alles begint bij jou

Gepubliceerd door odessoe op 1 september 2017

Geld maakt niet gelukkig. Geluk is met de dommen. Meer geluk dan wijsheid. Het geluk is niet te koop. Het geluk najagen. Gelukkig hebben we altijd de foto’s nog……  Ik krijg de indruk dat in ons taalgebruik het verschijnsel geluk wat minderwaardig wordt neergezet. ‘Je mag blij zijn als je het toevallig treft en het is niet verstandig om er naar te streven. Het hangt van zoveel dingen af! En het kan alleen maar tegenvallen!!’ Wat mij betreft is het hoog tijd om nu voor jezelf (en je kinderen) een ommezwaai te maken: geluk, je in balans voelen, is in je leven een geboorterecht! Al het andere is juist de uitzondering. Ik hoor je denken: ‘In theorie klinkt het goed maar dat is niet praktisch vorm te geven!’. En precies op dat punt kun je ook open gaan staan voor een andere zienswijze. Namelijk dat je dat wel degelijk in praktijk kunt brengen. Door het inzicht op te doen dat je zelf de oorzaak en het gevolg bent van je omstandigheden. Niet direct een aantrekkelijk idee maar het brengt je wel in contact met de kracht die je in je hebt en zelfs al onbewust hanteert. Met vaak als resultaat dat je krijgt wat je NIET wilt of dat je geluk willekeurig komt. Dit blog gaat over dit inzicht en hoe je die kracht kunt inzetten voor je eigen gelukkige omstandigheden en daarmee de eerste trap te nemen naar transformatie van je ware zelf en een steeds (ver)lichter leven.

Alles is energie
Het echte startpunt van je avontuur is het besef dat alles om je heen, en ook jijzelf, energie is. Alles bestaat uit materie die een bepaalde trilling heeft. Hoe vaster de materie, hoe lager de trillingsfrequentie. Dus hoe vast een stof ook is, er is altijd beweging van atomen en die beweging is (geeft) energie. Hoe vluchtiger de materie hoe hoger de trillingsfrequentie. Dat kun je doorvoeren tot de fijnstoffelijke wereld die we niet waarnemen met onze zintuigen. Onze zintuigen hebben een lagere trillingsfrequentie nodig! Dat wat we bijvoorbeeld de geesteswereld noemen, de bron, de ziel vraagt dus om ons ‘zesde zintuig’.
We zijn dus, doordat we energie zijn, met elkaar en met alles verbonden. Trilling resoneert en zet aan tot meetrillen van de omgeving. Of dat nou aanraking, geluid, rimpeling in het water, een gedachte of een emotie is. De omgeving trilt mee. Of we ons daarvan bewust zijn of niet! Misschien ken je het verschijnsel dat je je anders gaat voelen doordat je een poosje in een volle treincoupé zit of merkt dat de kat opeens niet bij je op schoot komt. Met meer bewustzijn heb je eerder door dat zoiets gebeurt. Dan is het ook wel fijn om je bewustzijnslevel te stimuleren: je leert je eigen opties te zien.
Mooie bijkomstigheid is dat een hogere trillingsfrequentie altijd zorgt voor het opkrikken van een lagere frequentie. Dat wat lager trilt en dus vastere materie vormt gaat sneller trillen. Dit gaat dus ook in je lichaam gebeuren. Wanneer je je flink inspant gaat je lichaam op een hoger level ‘draaien’ en zichzelf vernieuwen. Er zijn ook ademtechnieken die dit doel en effect hebben.
Vanzelfsprekend is het hele universum energie en aan het reageren op al wat trilt in dat universum. Niets ligt dus vast en er is dus op elk moment een nieuw begin mogelijk. Ook voor jouw individuele levensgeluk!

De wet van de aantrekking
Op Netflix zag ik laatst sinds zeker 10 jaar weer eens de documentaire ‘The Secret’. Ik merkte dat het dus voor mij niet genoeg was geweest om het destijds te hebben gelezen en bekeken en het dan direct te gaan toepassen. Alweer ontdek ik dat dergelijke processen tijd kosten, een inzicht nodig hebben en vervolgens toewijding en herhaling! Dat proces van automatiseren is niet eenvoudig maar het principe is wel ontzettend simpel: je creëert je eigen omstandigheden omdat er in het universum de wet van de aantrekking van kracht is.
Alles is energie en trekt gelijk-trillende materie aan. ‘soort zoek soort’ maar dan op grote schaal. Je oogst wat je hebt gezaaid. Mocht je twijfels hebben; als je weet dat (jouw) doemdenken of getwijfel altijd uitkomt heb je hiermee het bewijs van die wet van aantrekking! De energie die je gedachten en gevoelens zijn, trekken precies dat aan wat je denkt en voelt. Dus als doem-denken werkt, wil je toch liever de uitkomst van je gedachten de prettige kant op sturen??

De Wet van de aantrekking kent drie voorwaarden:
1. Vraag om wat je wilt en wees precies.
2. Geloof al dat het gaat komen.
3. Ontvang het in dankbaarheid, zelfs op voorhand al!

Wat je gelooft is waar
Dit zinnetje zit in het liedje ‘Afscheid nemen bestaat niet’ van Marco Borsato.
En het is het troostende advies van een gestorven vader aan zijn kind: het is wat jij gelooft.
Wat nader bekeken zegt het zoiets als:
geloven = een gedachte vaak genoeg herhalen
een gedachte = energie
energie = stemming/gevoel
gevoel = je beleving van je omstandigheden/je waarheid

De gedachte die je gelooft is bepalend voor alles wat er achteraan komt. Je emotie, je gevoel, je stemming en oók je omstandigheden. Gedachten zijn ook letterlijk energiepulsen in je hersenen. Bovendien zijn ze de oorsprong van emoties en emoties zijn energie die wil stromen en zorgen voor  sensaties van je lichaam die zich willen ontladen. Dat wat jij gelooft is gekomen omdat je het vaak genoeg gedacht hebt. Je onderbewuste slikt dat als zoete koek. En de emotie zit misschien ook nog vast in je lichaam waardoor het onveranderd ‘waar’ blijft. Hoe zou het zijn als je nu zélf gaat bepalen wat je gelooft zodat het geluk meer en meer in je leven opduikt!  

Wat je al direct kunt doen
Alles begint bij jou. Dat betekent dat je daarmee een volwassen beslissing neemt om werkelijk volwassen te gaan worden. Het doemdenken, slachtoffer voelen, afwachten, jezelf klein houden zijn strategieën die het innerlijke kind heeft ontwikkeld. Maar ondertussen zorgt dat wel voor wat jij vandaag de dag nog steeds gelooft over het leven, jezelf, de mensen, het geluk enzovoort.
Wanneer je voelt dat je die commitment met jezelf wilt maken kun je al direct beginnen met bijvoorbeeld:

  • Denk iets anders. Onderzoek je ‘vaste’ gedachten en vervang die door een opbouwende gedachte die je ook echt voelbaar kunt geloven.
  • Begin de dag met een intentie voor jezelf en sluit de dag af in dankbaarheid voor wat er is.
  • Vervang het woord ‘moet’ door ‘wil, kan, zal, ga, doe’.
  • Laat emoties toe en spreek ze uit. (ook als je in je eentje bent)
  • Wees zoveel mogelijk mindful. Let dan vooral op je lichaamssensaties en je gevoelens. Spreek ze uit.
  • Blijf uit het verleden/herinneringen wanneer de emoties daarvan negatief zijn. Ook hier is herhaling de oorsprong van wat jij gelooft!!!!
  • Doe wat goed voelt op het moment dat het klopt. Volg vooral je impuls. Dat geeft energie. Jezelf streng behandelen kost energie.
  • Maak/vind een affirmatie voor een specifiek thema van jezelf waarin je jezelf wilt bekrachtigen. Ieder begin en eind van de dag uitspreken. 90 dagen lang. Herhaling maakt dat je het gaat geloven
  • Ga bewust ademen. De techniek van de verbonden ademhaling brengt je o.a. meer bewustwording en een hogere trillingsfrequentie in je lichaam en geest.
  • Doe lichamelijke activiteit waar je je goed bij voelt. Die je aandacht bij je energie brengt. Lopen, wandelen, tuinieren, yoga, chi neng

Bepaalde overtuigingen kun je niet zomaar op eigen houtje gekanteld krijgen. Daarvoor kun je dan prima terecht bij een expert. Een overtuiging is er ook gekomen, en kan dus ook worden ‘herschreven’. Het staat of valt met wat jij wilt (blijven of gaan) geloven!

Als je het nog lastig vindt
Misschien is het voor jou iets nieuws om je te richten op wat je wel wilt en dan ook nog eens in detail! Als je gewend bent om je bezig te houden met wat je niet wilt heb je misschien ook de overtuiging dat je het niet waard zou zijn om wat meer uit het leven te halen. Dat is dan een eerste uitdaging. Wil je ook zo’n overtuiging opgeven en echt het tegendeel gaan geloven? Bedenk dat je nu hebt waar je in geloofd hebt. Nu je kunt voelen hoe graag je het anders zou willen, is het nodig om te gaan voelen hoe je tot nu toe een slachtoffer bent van het lot. Hoe wenselijk voelt dat eigenlijk? Als je dat bewust gevoeld hebt maak je een belofte aan jezelf: ik neem mijn eigen onbegrensde mogelijkheden serieus en richt me op een nieuwe overtuiging. Alles begint bij mij.

Tags: wet van aantrekking onvrede vrede gedachten omstandigheden creëren

Reacties

blog comments powered by Disqus

Odessóe, praktijk voor Zelfinzicht en Bezieling
Hollandhof 116  -  Helmond  -  06 44 20 20 44

© Dit is een website van Fly Webservices
Beheerder
.