Het is tijd

Gepubliceerd door odessoe op 23 oktober 2013

Ooit leerde ik de kinderen in groep vijf dat de meest pakkende titel voor je schrijfsel zich vanzelf aandient in je tekst. Wanneer je die af hebt zie je opeens een stukje zin dat prikkelend en aantrekkelijk is voor je lezer. En nu doe ik, bij mijn allereerste blog, precies het omgekeerde!!  De titel komt onmiskenbaar in me op, blijft ook nog lang hangen en nu hoef ik ‘alleen maar’ het schrijfsel te maken. Een deel van mij doet er direct moeilijk over (je kunt toch ook iets informatiefs schrijven??) en toch: Ik volg  de hint van dit toeval. Tijd: het is tijd, waarvoor?

Wanneer ik Google raadpleeg op die titel verschijnen er allerlei sites, publicaties en initiatieven die het tijd vinden voor helderheid, verandering, andere mensen in het stadsbestuur, het winterklaar maken van de tuin en tijd om ‘basta’ te zeggen of over te springen.  Het gaat veel over duurzaamheid, bewust worden en verandering.

Dan merk ik opeens hoe al die losse items gezamenlijk verwijzen naar mijzelf: het is tijd om eenduidig te kiezen voor werken vanuit mijn missie. Daarvoor dien ik natuurlijk wel echt zichtbaar worden met wat ik wil betekenen voor mensen. Vooral voor de mensen die intuïtief en spiritueel in het leven staan. Die mensen weten dat er een veranderend bewustzijn aan de gang is en hebben behoefte aan een andere manier van antwoorden vinden op hun vragen over zingeving, innerlijke groei en ouderschap. Want ook mijn vele ervaringen met kinderen hebben mij laten zien dat er veel kinderen zijn met kenmerken, eigenschappen en gedragsuitingen die te maken hebben met hun intuïtieve aard. Die zorgt voor een gevoeligheid waar de omgeving niet altijd even goed raad mee weet. Die raad die komt van de reguliere hulpverleners of leerkrachten wordt meestal geassocieerd met stoornis of onvermogen. In bijbehorende diagnoses en behandelplannen is er geen ruimte voor de signalen van dat veranderende bewustzijn bij vele kinderen. Spiritueel bewustzijn is helaas nog een miskend fenomeen. Het is ook zo lastig in te passen in de reguliere benaderingen! Het heeft promotie nodig! En bovendien haar eigen ruimte, vorm en benadering om te kunnen groeien. De groep van bewuste en intuïtieve mensen is aan het groeien. Vandaar de signalen bij vele kinderen. Vandaar de noodzaak voor begeleiding die daarbij aansluit en dat is een keuze: oud of nieuw. Die keuzemogelijkheid voor mijn aandeel daarin zie ik nu ook pas helder.  Vandaar: Het is tijd!

Met een notie van allerlei onrustige delen in mijzelf die vragen opwerpen en graag een vertrouwd plan zien, doe ik alleen maar (steeds) de eerste stap. De rest volgt. Dus zelfs met alleen maar een titel als start kwam mijn eerste blog tot stand. Wordt vervolgd! Het is tenslotte de hoogste tijd!

Tags: veranderend bewustzijn spiritueel

Reacties

blog comments powered by Disqus

Odessóe, praktijk voor Zelfinzicht en Bezieling
Hollandhof 116  -  Helmond  -  06 44 20 20 44

© Dit is een website van Fly Webservices
Beheerder
.